Figyelem: archív cikk!

Könnyen lehet, hogy az Ön cégére is a kisvállalati adóval (KIVA) csökkenthetők lesznek a munkáltatói bérterhek és a vállalkozása adókötelezettsége!

Hiszen a KIVA lényege, hogy a munkáltatói bérterheket és nyereségadót egy egységes közteherrel váltja fel, és ezekre egy egységes kulcsot határoz meg. Az adókötelezettség alakulását számos tényező befolyásolhatja, azonban ökölszabályként megállapítható, hogy nagy valószínűséggel megéri a KIVA választása azon vállalkozásoknak, ahol:

  • a bértömeg meghaladja a vállalkozás eredményét,
  • gyorsan növekednek, így a tulajdonosok az eredmény jelentős részét visszaforgatják (hiszen a vállalkozásba visszaforgatott nyereség azonnal levonható az adóalapból)

További tényezők, hogy 2017-től 16-ról 14 százalékra csökken a kisvállalati adó kulcsa, és jelentősen egyszerűsödött az adó szabályozása is.

A váltás év közben is lehetséges, de előtte érdemes alapos kalkulációt tenni! Ebben segítünk Önnek!

Egyedi ajánlat: cége adataiból és a jövő évi tervei alapján kiszámoljuk Önnek, mivel járna jobban! A tanácsadáson megmondjuk Önnek, érdemes-e KIVA-ra váltania, és ha igen, kb. mennyit takaríthat meg vele.

Amennyiben a konzultációra 2017. június 12 és 22 között keríthetünk sort, akkor ez Ön számára ingyenes, ennek díja egyébként nettó 10.000 forint.


Érdekli a KIVA tanácsadás?