Személyi jövedelemadó határidők 2019 március

Mik a 2019-es SZJA bevallás legfontosabb határidői?

2019 január 31.

A munkavállalóknak az összesített igazolást (M30) a 2018. évben szerzett jövedelmükről a munkáltatók, kifizetők és társadalombiztosítási kifizetőhely átadják.

2019 február 15.

Az adókedvezményre jogosító igazolások kiadásának határideje. Ilyen például a nyugdíj-előtakarékossághoz kapcsolódó nyilatkozathoz járó igazolás, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak által készített igazolás és a súlyos fogyatékosság minősítéséről szóló igazolás is.

2019 március 15.

Az Ügyfélkapun keresztül (www.nav-gov.hu, www.magyarorszag.hu) elérhetők a NAV által automatikusan készített adóbevallási tervezetek. Az ügyfélkapuval nem rendelkező munkavállalók eddig az időpontig kérhetik a tervezet postai úton való kézbesítését.

2019 március 18.

A NAV által készített bevallási tervezet postázása eddig az időpontig kérhető:

Figyelem: 2019 március 18. után a NAV ügyfélszolgálatain a papíralapú tervezet csak személyesen kérhető.

2019 április 30.

„Nyilatkozat külföldi illetőségű magánszemély személyi jövedelemadó-bevallás benyújtás alóli mentesítéséhez a 2018. adóévre” elnevezésű formanyomtatvány benyújtása, ami angol nyelven is elérhető a hatóság honlapján. A NAV értesítést küld a befizetendő és visszaigényelhető adó összegéről.

2019 május 20.

SZJA bevallás benyújtási és kiegészítési határidő a magánszemélyek, ÁFA fizetésére kötelezett magánszemélyek, őstermelők és egyéni vállalkozók számára.

Ez az időpont az adóhatósági közreműködés nélküli személyi jövedelemadó bevallás beadási határideje és az 1+1 %-os nyilatkozat benyújtásának határideje is.

Eddig kell bejelentést tennie a vállalkozási tevékenységet nem folytató és ÁFA fizetésére nem kötelezett magánszemélynek a bevallási késedelemről, amennyiben a bevalláshoz szükséges iratok vagy igazolások önhibáján kívül nem állnak rendelkezésére.

2019 évben már az egyéni vállalkozók bevallási határideje is ez az időpont.


Kérdése van a 2019 évi személyi jövedelemadó határidők kapcsán?