Mi az online könyvelés lényege?

Az online könyvelés lényege, hogy a vállalkozása számla-, bér-, bank- és munkaügyi adatait nem papíralapon, jelentős késéssel juttatja el a könyvelőjének, hanem egy online könyvelő szoftver segítségével.

A könyvelője által folyamatosan feldolgozott adatokat, információkat, kommunikációt is ezen a felületen tekintheti át, naprakészen, érthetően, nyomon követhetően.

Ismerje meg a Konto Online könyvelés előnyeit!


Hogyan működik az online könyvelés?

A Konto Online könyvelő rendszernek két fő összetevője van:

 • a Kontó Online Könyvelőiroda könyvelő munkatársai,
 • a könyvelők és az ügyfeleink közötti kommunikációt, a folyamatainkat és az adatfeldolgozást leegyszerűsítő és felgyorsító online könyvelő rendszer.

online könyvelés - fizetendő adók

A feltöltött adatokat könyvelőink korszerű könyvelőprogramokba továbbítják, ahol feldolgozásra kerülnek.

Ezen a ponton már az online könyvelés és a hagyományos könyvelői modell megegyezik.

A feldolgozott adatokat ügyfeleink az online felületen tekinthetik át, illetve a megfelelő bevallásokba is feltöltjük.


A Kontó Online könyvelési rendszer áttekintése

Adatbetöltés: Ügyfeleink egy egyszerű böngészőben rögzítik számla-, bér- és munkaügyi adataikat, valamint ide töltik fel bankszámla kivonataikat is, hasonlóan az online banki rendszerekhez. Az adatok rögzítése nem igényel könyvelői ismereteket. Természetesen minden adat titkosítva kerül továbbításra!

könyvelés online

Adatfeldolgozás: Az ügyfeleink által feltöltött adatokat korszerű könyvelőprogramokba továbbítjuk, ahol azokat könyvelőink dolgozzák fel, akárcsak a hagyományos könyvelő irodákban. Az automatizmusok mellett a könyvelői ellenőrzés is megtörténik. A bankkivonat könyvelése során ellenőrizzük a feltöltött számlák adatainak helyességét. Egyeztetjük a nyitott vevő és szállítói tételeket és a pénztártételeket. Segítséget nyújtunk a kérdéses költségek elszámolhatóságában is. Az ügyfeleink által rögzített adatokat folyamatosan dolgozzuk fel, így nem csak havonta, vagy negyedévente foglalkozunk az Ön cégével.

Adatok elérése: Ügyfeleink az online könyvelési rendszerben nem csak adatokat tudnak rögzíteni, hanem folyamatosan nyomon is tudják követni cégük pillanatnyi pénzügyi helyzetét. Áttekintetik a vevő- és szállítói számláikat, bérszámfejtési adataikat, kötelezettségeiket, naprakész, áttekinthető, pontos és érthető módon.

Adatok ellenőrzése: A feldolgozás során az általános ellenőrző funkciók megmaradnak, például a bankkivonat könyvelése során ellenőrizzük a feltöltött számlák adatainak helyességét, esetleges hiányát. (Továbbá ellenőrizzük például a bevételi számlák sorszámának a folytonosságát, a jogviszonykódokat a GT. és TB. törvénynek megfelelően. Egyeztetjük a nyitott vevő és szállítói tételeket, a pénztártételeket, és segítséget nyújtunk a kérdéses költségek elszámolhatóságában.)

Bevallások elkészítése: A szokásos könyvelési és bérszámfejtési munkák elvégzése után összeállítjuk bevallásait és (online) eljuttatjuk az adóhivatalnak. Adófolyószámlájának egyenlegét rendszeresen egyeztetjük a könyveléssel, valamint jelezzük, ha elmaradása van.


Mennyire bonyolult az online könyvelés az ügyfelek számára?

Ha használ online banki rendszert, illetve számlázó programot vagy akár csak a böngészésben jártas, akkor az online könyvelő és bérszámfejtő rendszer működését pillanatok alatt elsajátíthatja.

A közös munka megkezdéséhez nincs szükség bonyolult programok telepítésére, csak egy egyszeri regisztrációt kell elvégezni, és használhatja is a biztonsági kapcsolattal védett online felületet.


Miért előnyös az online könyvelés és bérszámfejtés ügyfeleink számára?

 • Aktuális, pontos és érthető adatok alapján tudja a cége működésével kapcsolatos döntéseit meghozni, mert a beküldött adatokat nem havonta, hanem folyamatosan dolgozzuk fel. Az online felületen folyamatosan áttekintheti vállalkozása könyvelési és bérszámfejtési adatait, adófizetési kötelezettségeit!
 • Nem szükséges olyan könyvelőt választania, aki közel van Önhöz, így nem kell megalkudnia a szolgáltatás minősége és árazása terén!
 • Nincs több elfelejtett határidő és bírság, mert az online információs felület emlékezteti Ügyfeleinket a vállalkozásukkal kapcsolatos összes teendőre, amiről automatikus figyelmeztető e-mailt is küldünk!
 • A könyveléssel, bérszámfejtéssel kapcsolatos kérdéseire a személyes üzenőfalán vagy e-mailben kap választ, közérthetően, visszakereshetően és gyorsan. Természetesen telefonon, vagy előre egyeztetett időpontban az irodánkban személyesen is szívesen válaszolunk kérdéseire!
 • Online könyvelés használatával cégét sokkal jobban kézben tudja tartani és a pénzügyi és könyvelési kérdéseket is egyszerűen át tudja tekinteni.
 • Egyszerűbb az ellenőrzés és az egyeztetés, hiszen Ön is és a könyvelő is ugyanazokat az adatokat látják.
 • Elfelejtheti az időbeli és területi korlátokat. A Konto Online Könyvelőiroda rendszere a nap 24 órájában a rendelkezésére áll, így bármikor és bárhonnan eléri a könyveléssel kapcsolatos adatait.
 • Csökkennek a könyvelés járulékos költségei, mert nem kell személyesen elhoznia számláit és bizonylatait és nem kell a kimutatásokért sem bejönnie hozzánk. Ezzel rengeteg időt és költséget takarít meg.
 • Nem kell szoftvert vásárolnia, telepítenie, frissítenie, a könyvelési díjak fedezik az online könyvelési rendszer használatának díjait is.
 • Az online könyvelési rendszer használata az ügyfeleink számára nem igényel különleges tudást, fél óra alatt el lehet sajátítani a működését. Természetesen biztosítjuk az oktatást is.

Online könyvelés és bérszámfejtés:

Kényelem, kontroll, kedvező ár!


Ismerje meg ügyfeleink véleményét!